Kick | Dagtraining Kick
439
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-439,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.1,vc_responsive
 

Dagtraining Kick

Voor wie?

Jongeren zonder school, werk of dagbesteding

Dagtraining KICK biedt begeleiding en ondersteuning aan jongeren met een leeftijd tussen 14 en 23 jaar. De jongeren zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen binnen het onderwijs en hebben nog geen startkwalificatie. Dagtraining KICK traint jongeren op sociale en maatschappelijke vaardigheden die zij nodig hebben om deze aansluiting weer te vinden.

Onze werkwijze

Groepsgerichte aanpak, met sport als middel

De dagtraining biedt van maandag t/m donderdag een gestructureerd dagprogramma. Binnen het programma worden de jongeren in groepsverband begeleidt, met aandacht voor de individuele doelen.

We werken twee weken rondom een thema, dat de rode draad is door ons programma. Alle programmaonderdelen worden gekoppeld aan dit thema, waardoor jongeren intensief oefenen met vaardigheden die bij dit thema passen.

Elke dag zijn er twee momenten in de sportzaal. In de ochtend wordt tijdens een kickboksles gewerkt aan diverse vaardigheden. We maken gedurende de les de koppeling van het gedrag, de houding of inzet in de zaal, naar het gedrag op school of werk.
In de middag hebben we een divers aanbod aan sport en spellessen, die afhankelijk van het weer binnen of buiten plaats vinden.

Naast de sportlessen hebben we dagelijks ook twee themalessen, waarbij we met de groep op verschillende manieren in gesprek en aan het werk gaan. Gedurende de themalessen komen verschillende werkvormen aan de orde, waarbij jongeren met elkaar in gesprek gaan.

Aanmelding

Aanmelding via Leerplicht

Een aanmelding bij Kick loopt altijd via de betrokken leerplicht ambtenaar.

Alle jongeren die een traject binnen de dagtraining volgen hebben nog geen startkwalificatie. Daarom hebben wij een nauwe samenwerking met leerplicht.

Scholen, ouders of betrokken hulpverleners kunnen niet zelf bij ons aanmelden.

a
]
[/vc_row]

Contact

KICK Dagtraining

Industriekade 14
4815 HD Breda
076-5 15 17 28
kick@kick-breda.nl

Patrick van Seeters
06-21 70 47 55
p.vanseeters@kick-breda.nl

Freek Verhulst
06-36 19 10 03
f.verhulst@kick-breda.nl