Kick | Over
305
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-305,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.1,vc_responsive
 

Over

Stichting Kick

In 2003 is dagtraining KICK opgericht als onorthodoxe tegenhanger van de reguliere hulpverlening. De hoofddoelstelling van KICK is het aanleren van (sociale) vaardigheden op een manier die aansluit bij de leefwereld van de deelnemende jongeren. 

 

Wij geloven in een tweede kans en dat fouten gemaakt mogen worden om te kunnen groeien als persoon. Om die reden bieden we een veilig klimaat waarbinnen nieuwe vaardigheden aangeleerd worden op een laagdrempelige, respectvolle, sportieve en humoristische wijze.

 

KICK is een kleine instelling, wat een bewuste keuze is. Hierdoor hebben we een positie waarin we snel kunnen schakelen en in kunnen springen op trends en ontwikkelingen in de jeugdcultuur. Zo kunnen we zorgen voor een goede afstemming tussen de leefwereld van de jongeren en de maatschappelijke en schoolse verwachtingen waaraan zij moeten voldoen.

 

Elk traject is gericht op een terugkeer naar onderwijs en/of werk. Om die reden vinden wij het belangrijk om korte lijntjes te hanteren met de betrokken onderwijsinstelling, de leerplichtambtenaar en andere betrokkenen bij de jongeren en het gezin of de leefgroep. KICK richt zich op het proces van de jongere, maar gelooft in een aanpak waarin álle levensdomeinen worden meegenomen (school/werk, vriendengroep/privétijd en thuis).

 

De methode KICK bestaat uit een combinatie van(theoretische) sociale vaardigheidstraining en sport. Wij passen vormen toe vanuit de kickbokswereld, maar gebruiken ook talloze andere sportvormen en spelvormen. Sport wordt bij KICK ingezet als leer- en oefenmiddel, niet als doel op zich.

 

Onze missie is dan ook; sport om van te leren.